Al een poos ben ik bezig met het creëren van een natuurlijke levensstijl. Dit is niet iets wat van de één op andere dag gebeurd, het is een proces, met ups en downs.  

De eerste stap die ik zette was elke dag een diner zonder suiker en kunstmatige toevoegingen. Het was in het begin zo lastig, want opeens moest ik nadenken over hoe ik een pastasaus maak met verse ingrediënten. De smaak was echter zo belonend dat we dit tot op heden hebben doorgezet en zo langzamerhand alle maaltijden puur eten. Wel kan ik nog heel erg genieten van een broodje met (pure) hagelslag, mijn guilty-pleasure, vooruit dan maar!

Na deze nogal grote aanpassing in onze levensstijl ging ik steeds meer op zien tegen het gebruik van schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten. Hoe meer ik las over de ingrediënten in deze producten, hoe meer ik deze producten alleen maar heel snel wilde weggooien en… dat deed ik ook. Ik ging op zoek naar alternatieven en vond deze en al moest ik in het begin even wennen, ik wil niet meer anders. Je huid of haar is helemaal niet(s) (veel) nodig, zolang je lichaam maar in balans is, want dan heeft je lichaam namelijk een zelfreinigende functie.

Het enige nadeel was… ik miste de “frisse” (allesbehalve fris natuurljk) geurtjes van een shampoo of een schoonmaakmiddel.
Ook was ik op zoek naar een plant-based middel die ik kon inzetten ter versterking van de gezondheid voor mij en mijn gezin.
Ik heb me veel ingelezen over de werking van de verschillende etherische oliën, maar ik was ook sceptisch en voorzichtig. Zo voorzichtig dat ik pas na een jaar echt de keus maakte om een eerste olie te kopen.
En het is niet bij die ene olie gebleven…

Er zijn veel verschillende oliën op de markt, maar de reden dat ik voor Young Living koos is omdat Young Living als enige bedrijf de belofte geeft dat ze het volledige proces (van zaadje tot de verzegeling van het product), zelf in handen hebben. Hierdoor is de kwaliteit van de producten heel hoog. Zo worden bijvoorbeeld alle producten: 

  • ..door Young Living zelf verbouwt op eigen boerderijen die over de hele wereld verspreid zijn. (Deze boerderijen zijn ook te bezoeken.) Denk aan velden vol lavender, rozen, oregano, melissa, etc. 
  • ..onderworpen aan strenge tests van derden en Young Living zelf.
  • ..organisch verbouwd en zijn de gewassen niet genetisch gemanipuleerd.
  • ..handmatig verzorgt. Het wieden van onkruid gaat ook handmatig.

De oliën zijn 100% puur, worden niet verdund en vrij van (kunstmatige) toevoegingen. Vooral dit “niet verdund” was een grote eyeopener voor mij. In mijn flesjes heb ik dus pure plant power

Naast dat de geur van de oliën heel prettig is, hebben de oliën ook verschillende uitwerkingen op je lichaam. Hóe dit precies werkt zal ik in een later blog uitleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: