Al eerder in een blog benoemde ik dat de oliën verschillende uitwerkingen hebben op ons lichaam en dat ik daar op een later moment op terug zou komen, nou het moment is daar…

Over de oils kan ik enorm veel vertellen en op internet is er ook al veel over te vinden. Ik houd echter van korte en beknopte informatie en dat probeer ik in deze blog dus ook te geven.

Een aantal leuke weetjes over de werking van de oils:

  • Oliën ontgiften het lichaam en maken receptoren (eiwitten in onze cellen) schoon.
  • Oliën versterken het immuunsysteem. Oliën vallen alleen schadelijke bacteriën aan, waardoor de darmflora van ons lichaam in tact blijft of zelfs sterker wordt.
  • Oliën zijn multidimensionaal, gevuld met homeostatische intelligentie om ons lichaam weer in een gezond evenwicht te brengen. De oliën kunnen zich aanpassen aan ons lichaam. Wanneer nodig verhogen of verlagen ze juist de bloeddruk, stimuleren of onderdrukken enzymactiviteit, geven energie of juist ontspanning.
  • De moleculen van de oliën kunnen oorzaken van ziekten op cellulair niveau aanpakken door verkeerde (cel)informatie te verwijderen en correcte informatie te herprogrammeren.
  • Oliën hebben, mits goed gebruikt, geen bijwerkingen.

Hoe heeft de olie effect op onze emoties?

De plant moleculen zijn een rijkdom voor ons lichaam, omdat ze op veel verschillende manieren lichaam en geest helpen. De moleculen van de oliën kunnen de bloed-hersenbarrière passeren en zo verschillende gebieden in onze hersenen bereiken. Dit gebeurt zelfs binnen enkele seconden. De moleculen van de oliën zijn zo klein en complex dat ze de hersencellen stimuleren en dus ook invloed kunnen hebben op bijv. de hormoonhuishouding, maar ook op ons limbische systeem. Het limbische systeem is een deel van de hersenen en in dit deel vormen we onze emoties, humeur en herinneringen. Wanneer een etherische olie dit gebied bereikt, heeft het invloed op de zenuwen die onze emoties bepalen.

Bovenstaand geeft aan hoe effectief oliën kunnen zijn, omdat ze op plekken in het lichaam kunnen komen, waar niet veel andere stoffen kunnen komen. Daarom is het extra belangrijk dat we voorzichtig zijn in ons gebruik met de oliën. Ook is het belangrijk dat we zeker weten dat we zuivere, pure olie hebben, omdat het anders ook schade kan aanrichten op belangrijke plekken in ons lichaam.

Belangrijk is ook : Ons lichaam is uniek er is dus geen “one size fits all” mentaliteit als het gaat om de oliën. De oils hebben op langere termijn betere effecten omdat ze het lichaam in balans brengen en dit gaat niet van de één op andere dag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: