Seed to Seal – Quality commitment

Er bestaat geen keurmerk voor etherische oliën. Dit maakt het heel lastig om in de winkel het verschil tussen hoogwaardige oliën en troep oliën te kunnen onderscheiden.
En dat is nogal een dingetje, gezien ik graag natuurlijke producten in huis wil en mijn gezin en ik dagelijks met deze producten in aanraking komen.

Young Living heeft Seed to seal in het leven geroepen en werkt met 3 pilaren: Inkoop, wetenschap en verantwoord ondernemen.

Inkoop

Oliën zijn alleen afkomstig van Young Living’s eigen boerderijen of boerderijen van derden.
Er worden strenge eisen gesteld op het gebied van:
– Kwaliteit (van de grond)
– Oogsten en verzamelen
– Extractie- en destillatiemethoden
– Meermalig testen
– Planten worden volledig biologisch geteeld.
– Er is een verschillende plukprocedure voor elke plant.

Wist je dat er 10 kilo aan rozenblaadjes nodig zijn voor 5ml pure etherische rozenolie?

Je kunt aan de kleur van de roos zien of het van hoogwaardige kwaliteit is. De roos mag alleen geplukt worden voor zonsopkomst en in de dauw. Tijdens de dauw trekken de sappen (olie) terug in de roos en kun je het gebruiken voor destillatie.

Wetenschap

Een team van wetenschappers zorgt ervoor dat de beste kwaliteit gewaarborgd wordt. Voordat er een zaadje de grond ingaat, wordt de aarde meervoudig getest. Zo is er een test Inductively Coupled Plasma Mass Spectrometry (ICPMS), deze test zware metalen tot de deel per miljard. Dat is 1 druppel in een olympisch zwembad. Wordt er iets gevonden, wat er niet hoort? Dan wordt de batch niet verkocht als etherische olie. Dat is ook de reden waarom er soms producten niet op voorraad zijn. Ik vind dit zelf heel krachtig. Een natuurproduct is niet na te maken. Mislukt de oogst of bevat de olie stoffen die er niet in horen? Dan geen olie. Young Living houd zich vast aan de standaard.

Elke product doorloopt 15 verschillende testen, deze testen worden 3x uitgevoerd. Pas na goedkeuring wordt het product gebotteld. Zo is er zekerheid dat het niet synthetisch is en veilig te gebruiken. Geen verborgen ingrediënten of oplosmiddelen. Elke druppel is authentiek.

Rosemary Oil is een specifieke olie. Deze moet op een juist moment en op een goede temperatuur gedestilleerd worden. Is het destillatieproces te lang of te kort? Dan heb je wel een olie, maar geen olie met een therapeutisch waarde.

Verantwoord ondernemen

Young Living heeft een aantal programma’s ontwikkeld, dat verplichte maatregelen en voorschriften bevat. Ook dragen ze bij aan verantwoord ondernemen, door herbebossing, recycling en duurzame landbouw. Een ‘gouden standaard’ is de basis en laat zien hoe Young Living zich inzet voor de bescherming van kwetsbare landschappen en planten.

Boerderijen van Young Living

Wist je dat de boerderijen van Young Living te bezoeken zijn? Zo kun je zelf zien en ervaren hoe het proces van plant tot fles werkt.
Elk fles van 15ml etherische olie van Young Living bevat ongeveer 250 druppels. Deze druppels dienen voor heel veel doelen en gaan lang mee.

Wil je weten hoe ik de oliën van Young Living inzet? Download dan hier mijn Ebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: