Een tijdje terug schreef ik over hoe jij je brein kan trainen om positiever te denken. Je brein is constant aan het werkt en het trainen van je brein kost ook energie. Je brein kan dan wel een steuntje gebruiken.

Het menselijk brein is in de afgelopen jaren niet veranderd, terwijl ons leven wel drastisch veranderd is! We ervaren constant prikkels, alles moet zo snel mogelijk, onze telefoon belast ons de hele dag met notificaties, we willen constant beschikbaar zijn en Google geeft ons zoveel informatie en dat alles moeten we wel opnemen en verwerken.

Je merkt het bijvoorbeeld met het autorijden. Wanneer jij een ritje maakt over de snelweg en je gaat 130km/hr rijden dan flitst de omgeving aan je voorbij en vaak kun je na je rit niet vertellen wat je onderweg allemaal gezien hebt. Je brein doet tijdens dit ritje wel zijn best om alles om je heen op te nemen en te verwerken. De kans is dus ook groot dat je moe bent na een langere, snelle autorit.

Wanneer je een ritje maakt en je gaat 50km/hr, dan voel jij je relaxter, je bent minder gehaast en je kunt veel rustiger de omgeving opnemen. Je brein vindt dit een stuk prettiger en jij komt hoogstwaarschijnlijk energieker de auto uit. 

Omdat we zoveel vragen van ons brein is het heel belangrijk dat we voeding eten waar ons brein iets aan heeft. Vandaag dus een receptje waar je brein heel blij van wordt: een lekkere makreel. (Omega 3!) Lekker als lunch en makkelijk te maken.

👉 Ingrediënten: Makreel (vers van de visboer), courgette, rode ui, lente ui, tomaat en olijven.
👉 Pluk bij thuiskomst de makreel en verwijder het graat. (Een ware mannenklus :)).
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
👉 Gebruik een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie. Leg de makreel(stukken) in de ovenschaal.
👉 Snijd de courgette, rode ui, lente ui in stukjes. Halveer de tomaat en olijven.
👉 Voeg de gesneden groenten toe aan de ovenschaal en roer voorzichtig door elkaar.
👉 Besprenkel met wat olijfolie (je kunt eventueel peper en zout toevoegen, maar ik vind de smaak van makreel al smakelijk genoeg).
👉 Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.

Serveer en eet met liefde. ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: