In de praktijk

De adviezen die ik geef sluiten aan bij de gedachten van de orthomoleculaire geneeskunde.

Jonge kinderen en baby’s

Helaas hoor ik veel ouders zeggen dat hun kind nu eenmaal een slechte slaper is. Vaak is dit niet helemaal waar, want elk kind (ook jonger dan 1 jaar!) heeft behoefte aan rust en slaap. Voeding is vaak een onderliggend probleem bij jonge kinderen die ‘s nachts huilend wakker worden of moeilijk in slaap kunnen komen.

Voeding speelt een belangrijke rol bij kinderen. Het immuunsysteem is pas volgroeid op 2-jarige leeftijd. Als ouders hebben we dus een grote verantwoording als het gaat om het voeden van onze kinderen.

Afvallen en aankomen

Voeding wordt vaak gekoppeld aan afvallen, maar voor velen kan ook aankomen een must zijn en daar help ik graag bij. De adviezen die ik geef spelen in op een gezonde levensstijl. We werken niet met pittige dieetvormen (behalve als het écht moet. :)). Ik kijk naar je eetpatronen, ik geef voedingsadvies op maat en stel een behandelplan op met eventueel bijpassende menu’s. Gezond afvallen staat daarbij voorop. Moet jij juist aankomen in plaats van afvallen? Ik kan je helpen om op een gezonde manier je gewicht te laten toenemen.

Na een periode van ziekte

De herstelperiode na ziekte is intens zwaar. Het liefst willen we weer zo snel mogelijk de ‘oude’ zijn. Mentaal en lichamelijk heeft ons lichaam een grote klap gehad en herstel hiervan heeft tijd nodig. Het liefst boeken we snelle resultaten, maar ook hierin moeten we keuzes maken.

Mijn adviezen zullen gericht zijn op het verkrijgen van energie, fitheid en natuurlijk moet het immuunsysteem ook een boost krijgen (en houden)!

Hormoonbalans

Hormonen. We hebben het er vaak over bij pubers. Ons hele leven lang hebben we te maken met onze hormonen. Ze spelen een hele belangrijke rol bij verschillende processen in ons lichaam en hebben een grote invloed op ons mentale gesteldheid.

Je hormonen hebben invloed op onze slaap, groei, mentale gesteldheid, haar, nagels, gewicht, stress, spijsvertering en onze huid (om er maar een aantal te noemen).

Een gezond en fit lichaam valt of staat dus met onze hormonale balans. Onze voeding en verzorging speelt een grote rol bij deze hormonale balans.

Verzorgingsproducten

Onze huid is ons grootste orgaan. De huid beschermt ons tegen stoffen van buitenaf, ook speelt het een grote rol bij het afvoeren van afvalstoffen die uit ons lichaam komen. Juiste voeding helpt je huid zijn taken uit te kunnen voeren. Naast voeding zijn de verzorgingsproducten ook een mega factor als het gaat om onze (huid)gezondheid. Klachten als eczeem of acne pak ik aan met voeding én verzorgingsproducten. Ik help je graag.

Wil je meer weten over de invloed van onze huid en de gezondheid daarvan op onze algehele gezondheid? Meld je aan voor een workshop of vraag een persoonlijk gesprek aan.

Ben je al benieuwd naar “schone” producten? Neem dan een kijkje in mijn webshop.

Wil je vast meer weten of toffe DIY recepten? Kijk dan eens bij mijn blogberichten.

Twijfel?

Bovenstaande is een greep uit mijn expertise. Twijfel je of ik je kan helpen met je klachten? Neem contact op! Gun jezelf een betere kwaliteit van leven.