Vind jij het ook zo lastig om naar buiten te gaan nu het weer wat minder mooi is? Vandaag is het regenachtig, grijs en grauw. Mijn doel is om elke dag met de kids naar buiten te gaan, maar met dit weer pak ik het liefst een kopje (lees: thermoskan) thee en maak ik er liever een bank-hang-dag van. Ik moet dan echt mijn best doen om mezelf te overtuigen, want… buitenlucht is zó goed voor ons.
Uit onderzoek is gebleken dat een wandeling in de buitenlucht bijdraagt aan onze gemoedsgesteldheid; het draagt bij aan het herstel van een burn-out; geeft ons zuurstof; onze hormonen worden er blij van en blije hormonen is blije ik en jij! 

Op het nieuws wordt er op dit moment constant gesproken over de aerosolen die we inademen (en uitademen) en dat deze aerosolen virusdelen bevatten waardoor we besmet kunnen raken met het C-virus.
Advies: niet meer ademen. Just kidding..! 🙂 

Aerosolen is onderhand een bekend woord geworden in ons dagelijks leven, maar weten we ook wat het zijn? Aerosolen zijn mengsels van stofdeeltjes (waaronder virusdeeltjes) of vloeistofdruppels (in gasvorm). Aerosolen kan zijn zand, rook, zout, slijm en aerosolen is ook hetgeen wat je de lucht inspuit bij het gebruik van een spuitbus. Aerosolen kunnen dus natuurproducten zijn, maar ook schadelijke stoffen.

Vandaag wil ik je aanmoedigen om gezonde aerosolen tot je te nemen en waar kun je die vinden? In de natuur. De mens ademt aerosolen uit, maar bomen doen dit ook!
Trek je (stoute) schoenen aan en maak een wandeling in een bosrijke omgeving (met bosrijk bedoel ik niet het stadspark). Hoe meer bomen, hoe meer adem, hoe meer aerosolen jij kunt inademen. De aerosolen van bomen bevatten geen virusdeeltjes, maar terpenen en terpenoiden (organische moleculen). De invloeden van deze terpenen en terpenoiden zijn groot.

Ze werken….
ontspannend
bloeddrukverlagend, helemaal in combinatie met de wandeling die je natuurlijk in het bos maakt.
ontstekingsremmend.
… als beschermer voor ons (centrale) zenuwstelsel.
Daarnaast maken ze bijproducten (vrije radicalen) die niet in ons lichaam horen onschadelijk.

En bonus: Het bos bevat vele geuren van de verschillende bomen, tijdens de boswandeling ontvang je dus gelijk een sessie aromatherapie!

Trek je (stoute) schoenen aan en maak een wandeling in een bosrijke omgeving.

Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: